Gillich Sándor (1968-2017)

10 èvvel ezelőtt egy álommal kezdődött az ahal lófajtával való találkozása.. egy olyan hófehér lóval álmodott, amilyet még soha sem látott azelőtt… amikor megtalálta ezt a valóságban is létező lófajtát, már tudta, hogy az életét meghatározó út, amelyre lépett..
megszállottként kutatta, gyüjtötte az ismereteket az ahalról.. rövid időn belül, az élete nagy fordulatot vett.. Oroszországból hozott lovakat, majd tenyészteni kezdte őket… nem tanulta, érzésből tette..
Egy olyan ménest hagyott maga után, aminek nagy része ma Európa Champion, és munkásságát elismerik Europában, és Ázsiaban egyaránt…
Elkötelezetten dolgozott azon, hogy Magyarországon ismerté tegye ezt a lófajtát, és ezáltal erősítse a nemzet egységességét.. rendszeresen tartott előadásokat, tanított a Testnevelési Egyetemen a lovasktútra szakon..valamit lovasrendezvényeken mutatta be lovait..
Közben építette kapcsolatait Ázsiában.. Rendszeresen meghívták Türkmenisztánba, járt Üzbegisztánban, Oroszországban, Kínában… Jó baráti kapcsolatokat ápolt európai és ázsiai ahal tenyésztőkkel…2017. szeptemberében, Kazahsztánban, már lovakat minősítő bírának kérték fel..
Álmait, sajnos már nem sikerült maradéktalanul megvalósítania.
2017 december 07- én egy tragikus balesetben 49 évesen hunyt el…